top of page

blogg

Inspiration från två glimrande kvinnor

’Clarity comes from engagement, not thought.’ Marie Forleo

'Beauty is healing. I love making beautiful things.’ Danielle LaPorte

Dom här två kvinnorna och dom här två citaten har sakta börjat bidra till att förändra mitt liv. Jag har toktittat och lyssnat på dom här två och flera av deras kollegor (och vänner visar det sig..dom vibrerar liksom på samma frekvens) från och till ett bra tag nu. Och när jag gör så med någon eller något som inspirerar mig; ’toktittar’ och lyssnar alltså, så vet jag att nåt är på gång. Ett skifte.

Jag tror att det är det första citatet som fått mig att kliva fram. Kliva in i nästa rum. Handlingens rum. Jag har spenderat rätt stora delar av mitt liv på att försöka klura ut den perfekta lösningen i huvudet innan jag vågar ge mig på att skapa i den fysiska dimensionen. Vad jag har kommit fram till? Det. Funkar. Inte.

Som naturliga ’görare’ klurat ut för länge sen så måste man Börja Göra. (Som en mer naturligt ’tänkare’ är jag ibland lite avundsjuk på er ’görare’) Marie Forleo säger också: ’Start before you’re ready’. Våga prova. Växla upp. Engage. Och där träffade Marie Forleo’s ord så totalt. Klarhet kommer från handling inte tanke. Börja innan du är redo.

Och Danielle. Tack för den enkla meningen som hjälpte mig att känna att det är OK att ’bara’ skapa skönhet. Designa ett halsband. Sjunga en sång. Skapa en föreställning. Beauty is healing. Skönhet är helande. Skönhet är läkning. Ja! Och den kan se ut på många sätt. Det blev ännu tydligare efter besöket på det välmenande men kala asylboendet.

Den här bloggutmaningen är nog också, på nåt sätt, lite inspirerad av dom här tankarna. Från Forleo: Att börja göra. Skapa en rutin och tvingas committa. Från LaPorte: Att skapa för skapandets skull. Och inse att skönhet har ett eget värde.

Tack för inspirationen, brudar!

Detta var artonde dan. Imorgon; dags för lite resedagbok från Indien igen. :)

Gonatt!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page