top of page

blogg

En stund på jorden

Jag övar vackra och vemodiga sånger inför en sorglig ceremoni imorgon; för en mamma och hustru som gått bort ’mitt i språnget’. I mänskliga ögon alldeles för tidigt. De två barnen har valt låtarna. En av dem är vemodiga och Göteborgsnostalgiska ’Valborg’ med Håkan Hellström som får alla ungdomens magiska morgonhimlar i Göteborg efter en sen natt på stan, med fågelkvitter och morgondoft, att välla över mig... Bitterljuv nostalgi.


Den andra sången är ’En stund på jorden’ av Laleh.. Jag lyssnar i bilen, sjunger med och gråter. En flödande sorg över allt ledsamt, över världens galenskaper och smärta och samtidigt en sorglycklig och vemodig tacksamhet över livets enorma skönhet.

"Ja, jag var där. Hur underbart var det? Hur underbart var inte det.

Jag var nära, jag var nära, jag var nära. Jag var där.

En stund på jorden. En stund på jorden..."


Och det slår mig med full kraft: Vilken makalös gåva det är! Att få vara här, en stund på jorden. Att få vara människa! Vilken vinstlott vi har dragit. Att få ta boning i en kropp och uppleva allt fantastiskt och smärtsamt. Allt. Hela registret. Ljust och mörkt. Vacker och fult. Njutning och smärta. Moder Jords svindlande skönhet. Att vara nära. Att våga. Leva.


Tacksamheten blir förkroppsligad. Jag känner den i hela kroppen. Och jag känner, ännu starkare att; ja! Jag vill stå upp för allt det som ÄR att vara människa. På jorden. Jag känner det så starkt. Jag vill värna om allt det som är VI, på riktigt. Den ursprungliga människan med alla våra outforskade gåvor. Vår multisensoriska natur som ’gömmer sig’ i dessa fysiska kroppar och personligheter som nu börjar vakna.


Jag vill vara med och skapa den nya jorden i samklang med henne. Se henne blomstra tillsammans med oss. Bortom Teknokratstyre och kontroll.


Jag vet att vi kan. Jag tror vi står på tröskeln till en mäktig revolution. När människan upptäcker vem hon är, och tar sina naturliga krafter i besittning och kliver in i rollen som sann väktare av denna planet, då snackar vi…

Jag tror det är det vi är här för att göra. Och allt som nu sker är vår väckarklocka och vår detox.

TACK för att jag fick komma hit och vara här. Just nu.


Nu är tiden.


Vår stund på jorden.

Comentários


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page