top of page

blogg

Tacksamhet


Tacksam.

Idag känner jag mig bara så tacksam.

Är det nån mer som funkar som jag och har en tendens att glömma vad dom åstadkommit? Vad dom har? Jag har nån sorts konstigt selektivt minne som tyvärr är mindre bra på att komma ihåg saker jag lyckats med och drömmar som faktiskt slagit in. Andra får påminna mig ibland.

Men dom senaste dagarna har jag lyckats fokusera mer och mer på det jag har och allt jag har att vara tacksam för. Det är en ganska mäktig känsla.

Jag inser plötsligt att jag sitter här i vårt hus, på landet! Öh, va?

Tidigare idag satt jag och jobbade i matsalen. Min käraste jobbade lite längre bort i huset, i musikrummet. (Matsal? 'Musikrum'? Det trodde jag inte riktigt när jag satt i min kära lilla lägenhet på Söder för några år sen) Stina, vår katt (!) låg bredvid mig.

Igår hade jag och L konsert tillsammans. Huh!? En i raden. Bara en sån sak. För ett antal år sen var det en dröm!

Och bara det faktum att vi har det här huset. Vi har ett hus. Tak. Väggar. Mat. Hälsa. Fred. Frihet. Och så mycket större möjligheter att förverkliga våra drömmar än så många andra på vår planet. Wow.

Så mycket större anledning att minnas vad vi faktiskt har åstadkommit och vad vi har i våra liv. Så mycket större anledning att berätta den berättelse vi vill leva, ge den kraft och ta ansvar för att skapa det liv vi vill leva.

Tacksam sitter jag här i vårt kök och skriver blogg (!) medan L lagar spaghetti all’arrabiata åt oss. Fredagskväll i Prästgården efter en bra arbetsdag.

Ja. Tacksam. :)

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page