top of page

blogg

STILLHET

När bruset tystnar blir det stilla. Allt stillnar.


Sober October blir en vila från mycket. Inte bara vin utan mat min kropp vill pausa från. Och i frånvaron av socker, vete, kaffe, det mesta som är processat, och kanske lite till, så börjar det stillna lite.


I morse mediterade jag innan vår ’teritual’, när det forfarande var mörkt. Jag satt i min fönsteralkov med tända ljus och kände en enorm frid. En sån mjuk stillhet som jag nog aldrig känt. Som en smekning av tillvarons feminina essens. The Divine Feminine.


Magiskt.


Jag insåg att det är den här stillheten som ligger under allt och väntar. Tålmodigt. På att vi ska sluta springa runt och hålla på… ;) På att vi ska våga stanna och känna. Och lyssna. Inåt.


Under kaffet och farten och stressen vi håller oss upptagna med väntar tröttheten. Den där tunga, mjuka tröttheten som vill att vi vilar. Vågar vila.


Jag vet att det är svårt. Kanske känns omöjligt för många. Jag är privilegierad på så många sätt. En del för att jag gjort aktiva val för att komma just hit. Så jag kan stanna upp lite.


Och jag unnar alla att få den chansen. Att på något sätt hitta iallafall lite plats för den där mjuka stillheten, där tröttheten får plats och kan bli hörd.

För via stillheten, bortom tröttheten, tror jag vi har så mycket kraft och kreativitet som väntar på att få komma till uttryck. Så känner jag.


Och när jag vågar vara i stillheten och falla rakt ner i tröttheten så börjar plötsligt den där kraften och kreativiteten spira igen…


Mystiskt och helt fantastiskt.Comments


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page