top of page

blogg

Create before you consume


'Create before you consume’, har jag hört den kreativa businesscoachen Marie Forleo säga. Alltså: skapa själv innan du tar del av vad andra skapar. Fritt översatt till mitt liv: Skriv eller skapa själv innan du kollar Instagram.. haha.

I morse, när jag i princip lyckats skalla ner dagen på mattan, så höll den rackaren på att ta ett tjuvgrepp på mig precis när jag satte mig ner vid datorn. INTE kolla sociala medier innan jag gjort nåt själv. App app app….

Det är helt makalöst vilka slukhål dessa små appar kan vara. Otroligt bra på vissa sätt. Inte så värst på andra.

Jag håller just nu på att iaktta mig själv och alla dessa små fallgropar jag kan trilla i under en dag, för att se vart tiden egentligen tar vägen. Hur blev klockan plötsligt halv tre på eftermiddagen? Igen. Vad händer dom dagarna det blir så?

Vad är det som mitt lätt ADD-aktiga sinne blir så distraherat av och hur kan jag göra för att hålla fokus?

Vad ger jag min tid tid till? I smått och stort. Det grunnar jag på. Och utför en helt ovetenskaplig studie på mig själv i ämnet. Jag återkommer kanske när jag vet mer.

Här och nu så tänker jag att det handlar om fokus, men, djupare om drivkraft och syfte. Vad har jag för drivkrafter i mitt liv och för syfte med det jag gör och med min dag? Med mitt liv. Vad är mitt mål med den här dagen. Och varför? Och om jag drar upp det till hela mitt liv: Vad är det jag verkligen vill åstadkomma? Vad är mitt syfte med att göra det jag gör, ta på mig projekt, med att gå till mitt jobb?

Vad vill jag skapa och vad vill jag dela med mig av? Hur kan jag bidra? Vill jag skapa något stort måste jag ju börja i det lilla. Med ett litet steg, med den första detaljen och hålla mig fokuserad. För att till slut börja sätta ihop delarna till något större och förhoppningsvis se ett resultat, vare sig jag jobbar på ett eget projekt eller går till en gemensam arbetsplats eller vad det nu kan vara…

’Where you put your attention is where you put your energy’ säger Dr Joe Dispenza. Där du lägger din uppmärksam het lägger du din energi. Också väldigt signifikant. Så var lägger jag min uppmärksamhet? Vad är det jag ger min energi? Är det verkligen där jag vill lägga den?

En dag, ett projekt och ett liv byggs på samma sätt, tror jag, genom att ge det vi vill skapa vår uppmärksamhet och därmed vår energi. Och därmed också dra tillbaka vår uppmärksamhet från det vi INTE vill ge kraft. Hmm..

Sånt funderar jag på en dag som denna. Jag lyckades manövrera ner dagen på mattan igen. Jag lyckades rikta min energi mot det jag ville göra och är, för tillfället…

...back on track. Dags för nästa steg.

Wish me luck.. ;)

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page